Panierowany, zawijany kotlet przygotowany ze świeżego, rozklepanego fileta z piersi kurczaka, nadziewany masłem i koperkiem.
Przygotowanie produktu
*FRYTKOWNICA- rozgrzej olej we frytkownicy do 140 stopni i smaż ok. 10-13 minut
*FRYTKOWNICA I PIEKARNIK- rozgrzej olej we frytkownicy do 180 stopni, piecz devolaille do otrzymania koloru ( ok. 2 min) wyjmij je z frytkownicy i rozłóż na blachę, włóż do rozgrzanego piekarnika na 110-120 stopni, piecz przez około 20 min
* PATELNIA – de’volaille smażymy na patelni na rozgrzanym oleju, używając bardzo małego ognia, pieczemy przez ok. 10-12 minut, obracając w tym czasie kotlet tak, aby panierka równomiernie się zarumieniła
Adres:
Ubojnia Drobiu Gosz
83-340 Sierakowice
ul. Lęborska 46